Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Ιρακινός που απολογήθηκε χθες στον ανακριτή και ο οποίος είχε συλληφθεί ως μέλος σπείρας διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Ο 36χρονος Ιρακινός φέρεται να μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 40χρονου ομοεθνή του , από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, δώδεκα υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον 40χρονο Ιρακινό στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο και ο οποίος έκανε το διερμηνέα σε δίκες που αφορούσαν υποθέσεις μεταναστών, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε ενεργό συμμετοχή και σε άλλες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς.

Σε δικαστικό επίπεδο, ανοικτό παραμένει επίσης το ενδεχόμενο έρευνας υποθέσεων στις οποίες ο ίδιος είχε ρόλο μεταφραστή. Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, οι δικαστικές αρχές αναμένουν αναφορές από δικηγόρους για υποθέσεις πελατών τους που έχουν καταγγελθεί ότι υπήρξαν αστοχίες στην απόδοση των θέσεων των κατηγορουμένων κατά την απολογία τους.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ο διερμηνέας στο δικαστήριο ήταν μέλος σπείρας διακίνησης μεταναστών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης