Συγκίνηση στον πολιτικό και νομικό κόσμο της χώρας έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Γιώργου Ασημακόπουλου, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Καστέλλι των Καλαβρύτων του Νομού Αχαΐας από γονείς αγρότες. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνα και το 1964 έγινε δικηγόρος. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε σοβαρή συνδικαλιστική δράση, ανήκει στη γενιά του 114 και πήρε ενεργό μέρος στους δύο ανένδοτους αγώνες του Γεωργίου Παπανδρέου υπέρ της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας συνελήφθη για την αντίθεση του προς το καθεστώς εκείνο και φυλακίσθηκε.

Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Ελλάδος από την κατάρρευση της Χούντας μέχρι τέλους του 1976, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας από του έτους1976 μέχρι τον Μάρτη του 1981.

Με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε από τους πρώτους κάτω από τη σημαία του και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του Κλαδικού Γραφείου Επιστημόνων, μέλος του κέντρου Μελέτης και Διαφώτισης, Γραμματέας της Επιτροπής Σύνταξης και Διάδοσης του προγράμματος του Κινήματος καθώς και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Νομικής Κάλυψης αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Νοέμβρη του 1981 μέχρι τέλη Μαΐου 1989 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στις εκλογές του Ιούνη 1989 εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα υπήρξε διακεκριμένος ποινικολόγος,ασκώντας το λειτούργημα αυτό με υψηλότατο ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι και λίγους μήνες πριν από το θάνατό του.
Η κηδεία του Γιώργου Ασημακόπουλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο. 

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης