Για την πρόληψη – καταστολή της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ειδικές αστυνομικές δράσεις στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως και περιμετρικά αυτού, στο πλαίσιο του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων δράσεων, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, προσήχθησαν 6.082 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 231. Ειδικότερα, 114 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, 22 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 10 για παράβαση του νόμου περί όπλων, 7 για καταδικαστικές αποφάσεις, 5 για κλοπές – διαρρήξεις, 3 για ληστείες και 70 για διάφορα άλλα αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 163 γραμμάρια κάνναβη, 125 γρ. ηρωίνη, 1,5 γρ. κοκαΐνη, 337 γρ. μεθαδόνη σε υγρή μορφή, 15,5 γρ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, 9,9 γρ. shisa, 1.195 ναρκωτικά δισκία, 7 όπλα, 4 μαχαίρια και 710 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι ειδικές αστυνομικές δράσεις στο Πεδίον του Άρεως και περιμετρικά αυτού θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης