Οι εργασίες για την ανέγερση της νέας πτέρυγας στο σχολικό συγκρότημα όπου λειτουργούν το 106ο δημοτικό σχολείο και το 97ο νηπιαγωγείο, στην Κάτω Τούμπα έχουν παγώσει εδώ και μια πενταετία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οξύτατες διαμαρτυρίες από την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα.

Η κατασκευή νέας πτέρυγας στο σχολικό συγκρότημα αποφασίστηκε το 2008 από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου προσθήκης ξεκίνησαν το 2010, αλλά διακόπηκαν έναν χρόνο αργότερα, ελλείψει της αναγκαίας χρηματοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τη διάλυση της σύμβασης του έργου, το 2011, το κτίριο της προσθήκης εγκαταλείφθηκε ημιτελές. Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες επισημαίνουν ότι «ένα ημιτελές κτίσμα σε χώρο σχολείου, εκτός από αισθητικό πρόβλημα, αποτελεί και αιτία επικινδυνότητας». Εξάλλου, σημειώνουν ότι το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι πιεστικό, ιδιαίτερα μετά από την αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου σε δωδεκαθέσιο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρόκειται να συνεργαστεί με την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», η οποία διαδέχθηκε τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση που κατατίθεται προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει τη χρήση του οικοπέδου όπου στεγάζονται τα δύο σχολεία στην εν λόγω εταιρεία, η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο της κατασκευής καινούριας πτέρυγας.

Με πληροφορίες από το makthes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης