Την ανάγκη να προστατευθεί ο ελληνικός τουρισμός, ιδιαίτερα εν μέσω της πιο κρίσιμης περιόδου, από υπέρμετρους και χωρίς καμία οικονομική λογική νέους φόρους και τέλη επισημαίνει σε ψήφισμά του το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ζητώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη εφαρμογής όλων όσων διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ειδική φορολόγηση του τουριστικού κλάδου.

«Εν μέσω της τουριστικής περιόδου είναι βέβαιη η βλάβη που θα επιφέρει στον ελληνικό τουρισμό η επιβολή νέων φόρων και τελών, όπως αυτοί που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα του Αιγαίου, οι οποίοι το μόνο που θα πετύχουν είναι τη μείωση των κρατήσεων και τη συρρίκνωση του μοναδικού κλάδου που μπορεί σήμερα να δώσει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία» σημειώνει η Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι προτάσεις αυτές, εάν υιοθετηθούν, θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις και συνολικά τις τοπικές κοινωνίες σε υποβάθμιση και καταστροφή» προσθέτει η ΕΝΠΕ και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει από τη διαβούλευση τέτοιες προτάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης