«Εάν ο άντρας μου ήταν τζιχαντιστής, δεν θα έδινε στο παιδί του το χριστιανικό όνομα Λυδία», είπε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η Ταγκρίντ Μούσα, σύζυγος του Σάντι Αλμούσα -που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS-, η οποία αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η 20χρονη γυναίκα, που παντρεύτηκε με τον φερόμενο ως τζιχαντιστή το 2012, όταν ήταν 15 ετών και απέκτησαν δύο παιδιά- τη Λυδία και τον Σουτζάκ- περιγράφει τις στιγμές που αποφάσισαν να φύγουν από τη Συρία για να ζήσουν σε μία ελεύθερη χώρα, όπου δεν γίνεται πόλεμος. «Παντρεύτηκα τον άντρα μου το 2012 όταν ήμουν 15 χρόνων, μετά έφυγα στην Τουρκία να γλιτώσω από τον πόλεμο, εκεί ήρθε και με βρήκε ο άντρας μου το 2014 και ήρθαμε στην Ελλάδα το 2016. Ξέρω ότι στη Συρία έχουμε πόλεμο κατά του Ασαντ. Ο άντρας μου δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κανένα, πολύ περισσότερο σε παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα, καθώς ήθελαν μία χώρα σαν την Ελλάδα για να αισθάνονται ασφαλείς ενώ αρνείται πως ήταν εκείνη που κατήγγειλε τον άντρα της ως βίαιο/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντι Αλμούσα συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου από άντρες της ΕΛΑΣ.

«Οι αστυνομικοί μού είπαν “πες μας ότι ο σύζυγός σου είναι ISIS και θα σε αφήσουμε ελεύθερη» επεσήμανε και ισχυρίζεται πως ο άντρας της όντως πολέμησε στην Συρία, κατά την διάρκεια του πολέμου, όμως όχι στο πλευρό των τζιχαντιστών.

«Ήθελε να μας πάρει από εκεί λέει, και να ζήσουμε μια ήσυχη ζωή σε μια χώρα όπως η Ελλάδα» επιμένει η 20χρονη κοπέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο άντρας μου μας λατρεύει και ειδικά τη Λυδία. Έκανε τόσο κόπο να μας φέρει στην Ελλάδα. Μια υπάλληλος, που δεν ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της στην ΜΚΟ, ονόματι Ντότα – εγώ έτσι την ξέρω – είπε ψέματα ότι ο άντρας μου πήρε ένα τηγάνι μέσα στο γραφείο της και χτύπησε τη Λυδία. Εγώ πήγα στο δικαστήριο και όταν με ρώτησαν είπα ότι δεν έχει χτυπήσει, δεν ήταν βίαιος ποτέ ούτε σ’ εμένα ούτε στα παιδιά» δήλωσε.

Η Ταγκρίντ ακόμα ισχυρίζεται πως μετά την προφυλάκισή του η ψυχική υγεία του άντρα της έχει κλωνιστεί, ότι νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και ότι έχει τρελαθεί που κατηγορείται ως τζιχαντιστής. «Πριν τον συλλάβουν έψαχνε για δουλειά σαν εργάτης, γιατί ο πατέρας του ήταν εργολάβος στη Συρία. Τώρα δεν ξέρω τι θα απογίνω, με κατέστρεψαν τα ψέματα ότι ο άντρας μου είναι ISIS», σημείωσε.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης