Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 150 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε μια 55χρονη κάτοικο Ρόδου, που κρίθηκε ένοχη, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον δηµοτικό σύµβουλο Ρόδου κ. Δηµ. Καρατζιά µετά το πέρας των εκδηλώσεων εορτασµού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 2013.

Με την έναρξη της διαδικασίας τα αντίδικα μέρη υπέβαλαν ενώπιον του δικαστηρίου δήλωση στην οποία τονιζόταν συνοπτικώς ότι κατόπιν αμοιβαίων εξηγήσεων, ο μεν δημοτικός σύμβουλος αναγνώριζε ότι η κατηγορούμενη δεν είχε οποιοδήποτε σκοπό βλάβης του και ότι ο τραυματισμός του προέκυψε από αμέλεια και η κατηγορούμενη ότι ο κ. Καρατζιάς δεν είχε σκοπό ψευδούς καταμήνυσης της και ούτε να αναφέρει δυσφημιστικά για εκείνης γεγονότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορούμενη από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδονται και είχε ζητήσει απολογούμενη να διενεργηθεί εξέταση DNA στο σουγιά, που βρέθηκε στην κατοχή της, για να αποδειχτεί ότι δεν φέρει γενετικό υλικό του κ. Καρατζιά. Το αίτημά της είχε απορριφθεί.

Υποστήριξε ότι ήλθε απλώς σε αντιπαράθεση με τον κ. Καρατζιά διότι την εξύβρισε σκαιότατα, της έσκισε την μπλούζα και την χτύπησε στο πρόσωπο ενώ έχει υποβάλει σε βάρος του μήνυση.

Η 55χρονη δεν κατονόμασε και δεν υπέδειξε το πρόσωπο, που όπως ισχυρίζεται, χτύπησε τον κ. Καρατζιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον τραυματισμό του κ. Καρατζιά, επαναλαμβάνοντας ότι εκείνη εξυβρίστηκε και χτυπήθηκε.

Από την άλλη ο κ. Καρατζιάς αλλά και αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν τόνισαν ότι ήταν εκείνη που τον τραυμάτισε.

Την 25η Μαρτίου 2013 και περί ώραν 12.00 στην οδό 7ης Μαρτίου, η κατηγορούµενη, φέρεται να τον χτύπησε µε κλοτσιά στο γόνατο. Όπως κατέθεσε ο κ. Καρατζιάς, ενώ κινήθηκε για να αποχωρήσει, η κατηγορούµενη τον χτύπησε στην πλάτη µε ένα σουγιά, προκαλώντας του θλαστικό τραύµα µήκους 50 cm περίπου.

Ο κ. Καρατζιάς µεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου για παροχή πρώτων βοηθειών από τον πρώην δήµαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά χωρίς να διατρέχει όµως κίνδυνο η ζωή του.

Η κατηγορούµενη συνελήφθη από αστυνοµικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, περί ώρα 12:45 της 25ης Μαρτίου 2013 στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, ενώ σε τσάντα που κρατούσε βρέθηκε ένας σουγιάς µε µήκος λάµας 4 cm, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Προανακρινόμενος ο κ. Καρατζιάς κατέθεσε ότι την ώρα που αναχωρούσε από την τελετή, που πραγµατοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και συνοµιλούσε µε εργαζόµενους του Δήµου Ρόδου, εµφανίστηκε µπροστά του η κατηγορούµενη, την οποία δεν γνώριζε και άρχισε να τον εξυβρίζει. Πιο συγκεκριµένα τον αποκάλεσε «κλέφτη του Μνηµονίου».

Ισχυρίστηκε ότι τον ακολουθούσε η 55χρονη και χωρίς αφορµή, απρόκλητα, τον χτύπησε µε το πόδι της στο γόνατο δύο φορές και ακολούθως ότι του επιτέθηκε µε αιχµηρό αντικείµενο στην πλάτη, προκαλώντας του τραύµα από το ύψος του λαιµού έως το κάτω µέρος της µέσης.

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης