Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν το Σάββατο από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω στους τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν για την μεταφορά των 700 κιλών χασίς που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος ανοικτά της Νισύρου.

Οι τρεις άνδρες κρατούνται προκειμένου τη Δευτέρα να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Κω για να απολογηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε το Σάββατο στο λιμάνι της Κω προκειμένου να γίνεται περαιτέρω έρευνα στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στόχος των διωκτικών αρχών είναι να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για την «αφετηρία» αλλά και τον τελικό προορισμό της μεγάλης αυτής ποσότητας των ναρκωτικών, καθώς και τους λοιπούς εμπλεκόμενους.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2017, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του συγκεκριμένου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ι/Φ εντοπίστηκε από το Φ/Γ “SHIRVAN”, σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν πρωινές ώρες προχθές.

Eν συνεχεία μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου στο ιστιοφόρο σκάφος, όπου εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η ως άνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν οι ανωτέρω τρεις επιβαίνοντες και κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών που ανέρχονται σε περίπου 700 κιλά ακατέργαστης κάνναβης .

Η αντίστροφη μέτρηση για τους τρεις διακινητές των 700 κιλών χασίς, ξεκίνησε όταν ο λιμενικός που ανέβηκε στο σκάφος τους για τον τυπικό έλεγχο, μύρισε το χασίς που είχαν επιμελώς κρυμμένο σε διάφορα σημεία του σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ πρόκειται για λιμενικό στέλεχος, εξαιρετικά έμπειρο σε παρόμοιους ελέγχους, που είχε μετατεθεί πρόσφατα από άλλη περιοχή της χώρας και οποίος είχε υπηρετήσει σε νευραλγικό πόστο ελέγχων, αποκτώντας έτσι την αντίστοιχη εμπειρία.

Οι τρεις Τούρκοι, ισχυρίστηκαν ότι είχαν ενοικιάσει το σκάφος για να πάνε κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους τρεις τούρκους που επέβαινε στο σκάφος και συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες είναι παντρεμένος με Ελληνίδα.
Από τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται ότι εμπλέκονται σε παρόμοιες περιπτώσεις τουλάχιστον στη χώρα μας.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης