Έκπληκτοι έμειναν οι Ιταλοί τελωνειακοί υπάλληλοι της Μπρογκέντα του Κόμο στα σύνορα με την Ελβετία, όταν άνοιξαν το πορτμπαγκάζ της BMW Σειρά 1 με ελληνικά νούμερα. Στις αποσκευές του οδηγού αναπαύονταν για την ακρίβεια 380.696,84 στερλίνες (ήτοι 462.520 ευρώ)!

Φτωχή χώρα η Ελλάδα, ψιθύρισαν, με πλούσιους κατοίκους όμως, και ακινητοποίησαν τον νεαρό μηχανολόγο 33 ετών για τον σχετικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελωνειακοί συνέταξαν βάσει νόμου το σχετικό πρωτόκολλο και ο επιτήδειος Έλληνας έχασε μεγάλο μέρος των χρημάτων, αφού του αφαιρέθηκαν 193.987,97 στερλίνες 

Στην αυτονόητη ερώτηση πού βρήκε τόσα χρήματα και γιατί τα μεταφέρει μαζί του, ο νεαρός απάντησε ότι τα είχε σε στερλίνες στην Ελβετία και λόγω του Brexit πανικοβλήθηκε και σκέφθηκε να τα… σηκώσει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Είναι φανερό ότι, εάν δεν υπήρχε πρόβλημα, θα τα διακινούσε μέσω της τράπεζας, προφανώς όμως δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει και κατέφυγε στην πιο ανόητη μέθοδο, εφόσον οι έλεγχοι λόγω του φόβου τρομοκρατικών ενεργειών αυτήν την περίοδο είναι περισσότερο από εντατικοί. 

Οι τελωνειακοί συνέταξαν βάσει νόμου το σχετικό πρωτόκολλο και ο επιτήδειος Έλληνας έχασε μεγάλο μέρος των χρημάτων, αφού του αφαιρέθηκαν 193.987,97 στερλίνες (ήτοι 235.680 ευρώ)…

Όπως καταλαβαίνετε, το ρεπορτάζ μας είναι ενημερωμένο με ακρίβεια και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι απλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελληνικές Αρχές έχουν επικοινωνήσει με τις ιταλικές για να πληροφορηθούν ποίου γόνος ήταν ο τριαντατριάχρονος μηχανολόγος και πόσο νόμιμα ήταν τα χρήματα που μετέφερε. Διότι, εάν επρόκειτο για μαύρα αφορολόγητα, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι πέρα από τις άλλες συνέπειες θα χάσει και τα υπόλοιπα.
Δεν ήξερε που λέει κι ο λαός μας, δεν ρώταγε;

Τον Θέμο στο κάτω κάτω, που την είχε πατήσει κι εκείνος στα ελβετικά σύνορα κατά τον ίδιο τρόπο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης