«Είμαστε ότι τρώμε», λέει ένα παλιό ρητό, καταδεικνύοντας την τεράστια σημασία που έχει η διατροφή όχι μόνο για την ευεξία και την υγεία μας, αλλά και στη συνολική ποιότητα της ζωής μας. Μια ποιότητα ζωής όμως που έχει υποβαθμιστεί ραγδαία για τους περισσότερους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με επιπτώσεις τόσο στις διατροφικές μας συνήθειες όσο και στην πρόσβαση των ασθενέστερων στο θρεπτικό και εύγευστο φαγητό. 

Η ανάγκη αυτή οδήγησε στην πρωτοβουλία «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», από τις Knorr και ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με στόχο την προσφορά νόστιμου, ποιοτικού φαγητού, στους ανθρώπους που το στερούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας στην Ευρώπη σιτίζονται στις κοινωνικές κουζίνες και ακριβώς αυτός είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας: η προσφορά τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου γευμάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ελβετία Πορτογαλία και φυσικά στην Ελλάδα.

Η βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020 άλλωστε, είναι μία από τις τρεις κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία, και η πλατιά γκάμα των προϊόντων Knorr αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στη χώρα μας συγκεκριμένα, η Knorr παρέχει σε κοινωνικές κουζίνες τα προϊόντα της, όπως είναι οι γνωστοί μας κύβοι, και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Παράλληλα, η Knorr θα προσφέρει περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Η παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε στο Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Εύης Φραγκάκη. Βασικοί ομιλητές ήταν οι Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, ο οποίος παρουσίασε την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε τη συνεργασία της Knorr με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο οποίος τόνισε τις ανάγκες που υπάρχουν στις κοινωνικές κουζίνες, η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία μίλησε για την αξία της πλούσιας γεύσης στη θετική ψυχολογία και η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία ανέδειξε τη σημασία των σεμιναρίων προς τους μάγειρες των κοινωνικών κουζινών καθώς και τη σημασία του εθελοντισμού στις κοινωνικές κουζίνες.

(Από αριστερά προς τα δεξιά): Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Εύη Φραγκάκη, Δημοσιογράφος, Γιώτα Τσαναξή, Brand PR Manager HPC, Foods & Refreshments της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS

Ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS δήλωσε: «Η έννοια του γευστικού φαγητού είναι δημοκρατική. Στην Knorr πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα νόστιμο γεύμα. Γιατί όταν το φαγητό είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χιλιάδες «πλούσιες στιγμές» και να βοηθήσουμε τις πραγματικά αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοηθούν».

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, από την πλευρά του τόνισε: «Διαπιστώνεται πως αυτό που λείπει κυρίως αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας δεν είναι θερμίδες, αλλά αξιοπρέπεια. Το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» παρέχει το εξής βασικό στοιχείο: τη δυνατότητα δημιουργίας πιο γευστικών γευμάτων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν έναν ωφελούμενο να νιώσει πως δε δέχεται μόνο τροφή, αλλά μια πιο ανθρώπινη φροντίδα και βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να ενισχύσει το έργο των εθελοντών που στηρίζουν τις κοινωνικές κουζίνες στην Ελλάδα, η Knorr, παράλληλα, αναλαμβάνει τη δημιουργία σεμιναρίων μαγειρικής, με στόχο να βοηθήσει τους εθελοντές που μαγειρεύουν στις κοινωνικές κουζίνες να βελτιώσουν τις μαγειρικές ικανότητές τους. Τα σεμινάρια μαγειρικής θα διεξάγονται στις κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με απώτερο στόχο να κάνουν πιο πλούσια τη γεύση του φαγητού που σερβίρεται σε όσους βρίσκουν καταφύγιο σε αυτούς τους χώρους.

«Είναι σημαντικό να τρώμε καλά και να τρώμε σωστά, αλλά κυρίως να απολαμβάνουμε πλούσιες στιγμές με το φαγητό μας. Είτε κάποιος σιτίζεται σε μία κοινωνική κουζίνα είτε στο σπίτι, το να απολαμβάνει ένα νόστιμο φαγητό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για να μπορεί να νιώθει καλά κάθε μέρα που περνά. Ειδικά, για τους ανθρώπους σε ανάγκη που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, ένα γευστικό φαγητό τους δίνει πραγματικά τη δύναμη να συνεχίσουν», σημείωσε η Ειρήνη Μπαμπαρούτση Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται και σε όσους εθελοντικά προσφέρουν στις κοινωνικές κουζίνες, αφού μέσω της Knorr θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις μαγειρικής πάνω στην τέχνη και τη χαρά της προετοιμασίας του φαγητού. Εκεί ακριβώς βασίζεται άλλωστε και η επιτυχία της Knorr από το 1838 οπότε και ιδρύθηκε, βασισμένη στους γευστικούς πειραματισμούς του Carl Heinrich Knorr αλλά και στη μετέπειτα εισαγωγή ιδεών από τη διεθνή κουζίνα. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς η Knorr® συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα στο αρχικό εργοστάσιο της εταιρείας στο Heilbronn, όπου έχει συγκεντρώσει μια διεθνή ομάδα σεφ.

Η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, δήλωσε: «Το φαγητό τρέφει και δυναμώνει όλα εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς, πιο γερούς και δεν τους αφήνει… μόνους. Οι κουβέντες γλυκαίνουν και όλοι οι άνθρωποι βρίσκουν μόνο όσα τους ενώνουν με ένα πιάτο νόστιμο φαγητό».

Η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αναγνωρίζοντας ότι για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή και να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην πρωτοβουλία μακροπρόθεσμα, δεν αρκεί μόνο η οικονομική ενίσχυση και η τεχνογνωσία, η Knorr®, πιστή στο όραμά της για έναν καλύτερο κόσμο, προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία, δημιουργώντας ένα μεγάλο κίνημα εθελοντών που θα κάνουν τη διαφορά.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:


Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία και όλα τα προϊόντα της Knorr® εδώ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης