Αρκετά μπερδεμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα.

Παρακάτω παρέχονται διευκρινίσεις για τη λειτουργία και το ωράριο των καταστημάτων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Τα καταστήματα της Αγοράς του Καταναλωτή, στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, στου Ρέντη, θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 Φεβρουαρίου, συνεχόμενα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα στις 14:00.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, ανοιχτή θα είναι και η Βαρβάκειος Αγορά, στο κέντρο της Αθήνας, η οποία θα παραμένει σε λειτουργία μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Την ίδια στιγμή ανοιχτά θα είναι και όλα τα αρτοποιεία από νωρίς το πρωί για την πώληση λαγάνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε σχετική εγκύκλιο την οποία εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες υπογραμμίζει, πως η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και παράλληλα διευκρινίζει, πως έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.

Έτσι, δεδομένου του χαρακτήρα της ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς οι ιδιοκτήτες του να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους.

Ποια είναι η μόνη εξαίρεση;

Εξαίρεση σαφώς αποτελούν μόνο οι περιπτώσεις στις οποίες η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας, με άλλες συνήθως τοπικού περιεχομένου ρυθμίσεις (σ’ αυτή την περίπτωση οφείλεται να καταβάλλεται αυξημένο ημερομίσθιο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης