Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

Απίστευτα ερωτήματα έχει δημιουργήσει στην κοινή γνώμη και όχι μόνον, η αποστολή των δύο γραμμάτων με εκρηκτικό μηχανισμό, τόσο προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε όσο και προς το ΔΝΤ, στις Βρυξέλλες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr, στην προσπάθεια αλλά και τη συμβολή της αποκωδικοποίησης, όλης αυτής της αποστολής «μυστήριο», επικοινώνησε και κατέγραψε την θέση του Προέδρου της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ, Κώστα Παλλά.

«Το σίγουρο είναι μόνο πως μέσω ΕΛΤΑ διακινήθηκε το πακέτο προς τον κ. Σόιμπλε. Για το ΔΝΤ δεν ξέρουμε μέσω ποιας εταιρείας διακινήθηκε», διευκρίνισε και εξήγησε, αναφορικά με το πακέτο που έφτασε στον κ. Σόιμπλε: «Τα ΕΛΤΑ έχουν προμηθευτεί –όπως είναι υποχρεωμένα- ένα σύγχρονο μηχάνημα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο αεροπορικού ταχυδρομείου.

»Δηλαδή, από εκεί που φεύγουν τα αντικείμενα για το εξωτερικό. Το μηχάνημα αυτό, το παρέλαβαν τα ΕΛΤΑ τον Ιανουάριο, και είναι γερμανικό. Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα και θεωρείται ως «το τελειότερο» για να εντοπίζει «ύποπτα» αντικείμενα και το χειρίζονται μόνο πιστοποιημένοι υπάλληλοι». Και εξήγησε: «Επειδή τα ΕΛΤΑ δεν έχουν τέτοιους υπαλλήλους, το έχει αναλάβει μία πιστοποιημένη εταιρεία, η οποία χειρίζεται το εν λόγω μηχάνημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα είπε: «Από όσα έχω ακούσει, διότι όλα ακόμα είναι στο στάδιο της έρευνας, το πακέτο αυτό δεν είχε μέσα κάποιο αντικείμενο, από το οποίο να σημάνει κάποιος συναγερμός στο μηχάνημα που ελέγχει τα ταχυδρομικά αντικείμενα. Έτσι πέρασε», επεσήμανε ο κ. Πάλλας , διευκρινίζοντας: «Δηλαδή, κι από ό,τι έχω ακούσει, δεν είχε πυροκροτητή. Δεν είχε κάποια εκρηκτική ύλη και κάποια καλώδια».

Και σε ερώτηση του zougla.gr, πως μπορεί να μην ανιχνεύτηκε μία τέτοια ύλη, όταν εντοπίζονται ακόμα και 30ml ή 50ml κάποιου υγρού, ο κ. Πάλλας, απάντησε: «Ακόμη, δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο πόρισμα. Αλλά, αυτό που μέχρι στιγμής  γνωρίζω, είναι πως τα υλικά αυτά τα οποία ήταν μέσα (στο πακέτο προς τον κ.Σόιμπλε) δεν ανιχνεύονται (από το μηχάνημα) γιατί δεν ήταν κι επικίνδυνα. Δηλαδή, δεν μπορούσε να εκραγεί το μείγμα που είχε μέσα, χωρίς πυροκροτητή».

«Απλά, ήταν ένα προβοκατόρικο πείραμα «αυτό» που έγινε, προκειμένου να εκθέσουν τη χώρα μας», επεσήμανε με νόημα.

Ο κ. Πάλλας, μίλησε και για τους «πιστοποιημένους υπαλλήλους» και για το δέμα προς το ΔΝΤ

Ακούστε τη συνέντευξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης