Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών είχαν στήσει μία δικηγόρος από το Παγκράτι, ένας ιατροδικαστής, δύο ψυχίατροι και ένας ιδιώτης με σκοπό να ρίχνουν στα… μαλακά εμπόρους ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό προέκυψε ύστερα από εκτεταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, άνδρες της οποίας προχώρησαν χθες σε πέντε συλλήψεις, αφού πρώτα έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτια των εμπλεκομένων. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του ομάδας ξεκίνησε έπειτα από την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίου ναρκωτικών και από πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία της Διεύθυνσης και έκαναν λόγο για παράνομη δράση γιατρών και δικηγόρων με σκοπό την κάλυψη των ναρκεμπόρων. 

«Συνεργάζονταν προκειμένου να εκδίδουν πιστοποιητικά, τα οποία θα έριχναν τους εμπόρους στα… μαλακά. Τους παρουσίαζαν ως χρήστες προκειμένου να λαμβάνουν ελαφρυντικά» αναφέρουν στο zougla.gr καλά ενημερωμένες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα εντοπίστηκαν περισσότερα από 200 τέτοια πιστοποιητικά αμφιβόλου εγκυρότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο ψυχίατροι που συνελήφθησαν εργάζονται σε μεγάλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και σε ιδιωτική κλινική. 

Πλέον, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν παρακλάδια αυτής, σε μία προσπάθεια να φτάσουν και σε άλλα μέλη της ομάδας. «Είναι πιθανό να υπάρξουν σύντομα κι άλλες συλλήψεις που σχετίζονται με αυτήν την ιστορία. Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη» σημειώνουν αστυνομικές πηγές με νόημα. 

Η εξάρθρωση του κυκλώματος 

Αναφορικά με το κύκλωμα το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για τον εντοπισμό των παράνομων πιστοποιητικών, αυτό εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στις 18 Απριλίου.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στις 16 Απριλίου, συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για εννέα Έλληνες και δύο υπηκόους Αλβανίας. Σημειώνεται ότι τέσσερα μέλη είναι ήδη έγκλειστα σε σωφρονιστικά ιδρύματα. 

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών διακριβώθηκε ότι η ανωτέρω οργάνωση αποτελείτο από τρεις πυρήνες.

Στον πρώτο πυρήνα το αρχηγικό μέλος ήταν επιφορτισμένο με τη μεταφορά-εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης-MDMA ) από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Με υπαρχηγό 33χρονο Έλληνα, υπεύθυνο για την αποθήκευση των εισαγόμενων ναρκωτικών, πέντε περιφερειακά μέλη διοχέτευαν τα ναρκωτικά σε δίκτυα πελατών.

Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από 46χρονο έγκλειστο των φυλακών και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Ο τρίτος πυρήνας ή αλλιώς «Ομάδα Οργάνωσης» ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η οικία μάλιστα 28χρονου, μέλους του πυρήνα, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης.

Συνδετικός κρίκος και των τριών πυρήνων ήταν ένας 35χρονος, ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο 35χρονος, βοηθούμενος από τους άμεσα συνεργάτες του, διακινούσε τα ναρκωτικά τόσο από την οικία του όσο και επισκεπτόμενος διάφορα νυκτερινά κέντρα.

Επιπρόσθετα, λοιποί συνεργάτες του χορηγούσαν ναρκωτικά σε άτομα που συμμετείχαν σε συναντήσεις «ψυχοθεραπείας» που διοργάνωναν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης