Αρκετά πάνω από το μέσο όρο στην Ευρώπη βρίσκεται ο αριθμός των ωρών που εβδομαδιαίως «καταναλώνουν» οι Έλληνες «σερφάροντας» στο Διαδίκτυο.

Περισσότεροι από 5,1 εκατομμύρια Έλληνες -το 55% του πληθυσμού- διαθέτουν σήμερα σύνδεση στο Ίντερνετ, με μέση εβδομαδιαία χρήση 17,1 ωρών, ενώ στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι περίπου 14,8 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, υπερβαίνει και τον χρόνο που διαθέτει ο Έλληνας για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων (16,9 ώρες). Εκτιμάται ότι το 2020 οι χρήστες του Ίντερνετ διεθνώς θα φθάσουν τα πέντε δισεκατομμύρια, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία όλα τα κινητά τηλέφωνα θα είναι «έξυπνα τηλέφωνα» (smartphones).

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σημερινή ανακοίνωση της Interamerican, με αφορμή φόρουμ που διοργάνωσε με στόχο να αναδείξει την πρωτοποριακή για την ασφαλιστική αγορά αντίληψή της για την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Γ. Δουκίδη, καθηγητή του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), η στροφή των καταναλωτών στην online αγορά ασφαλίσεων, αγγίζει το 11% του συνόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης