«Πράσινο φως» για την έκδοση του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς άναψε ο Άρειος Πάγος, υιοθετώντας τη σχετική άποψη του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, ωστόσο, δεν μπορεί να εκτελεστεί άμεσα, καθώς τον τελικό λόγο έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η διαδικασία μετά την αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει υποβάλει ο 30χρονος αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Ντεργιάν Βούκοβιτς, ο οποίος είχε ασκήσει αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί για κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων, υποστηρίζει ότι πρόκειται για «παγίδα» των Σκοπιανών, οι οποίοι επιδιώκουν την εξόντωσή του.

«Τον μετατρέπουν σε εγκληματία για να επιστρέψει στα Σκόπια, όπου θα τον εξοντώσουν φυσικά. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα» δηλώνει η συνήγορός του Νατάσα Ζαραλίδου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στον Άρειο Πάγο, ο πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας των Σκοπίων χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική. «Μετά την πτώση του Γκρουέφσκι σχεδόν ταυτόχρονα με συνέλαβαν, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός μου και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας μου, επίσης αστυνομικός» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τα ναρκωτικά που οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν στην κατοχή του; Ο 30χρονος αναφέρει ότι του τα «φύτεψαν». «Δεν βρήκαν τίποτα κατά τη διάρκεια της σύλληψής μου αλλά αργότερα. Δραπέτευσα για να σωθώ, καθώς μέσα στο κελί μου μού επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και με τραυμάτισαν» σημειώνει.

Ο Βούκοβιτς, ο οποίος είναι σερβικής καταγωγής, ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων που τον Μάιο του 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK. Η επιχείρηση αυτή τον έκανε να θεωρείται κάτι σαν ήρωας στη χώρα του, όμως μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων τα πράγματα για εκείνον άλλαξαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης