Λίγες ώρες πριν τοποθετηθούν τα νέα κολωνάκια της περίφραξης στο μνημείο του Ναύτη στην Πρέβεζα κι ενώ ο χώρος είναι περιφραγμένος, κάποιοι κατάφεραν να αφαιρέσουν τα 32 από τα 40 παλιά κολωνάκια που είχαν φυλαχθεί, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εφεδρικά σε περίπτωση που σημειωθούν και πάλι βανδαλισμοί.

Η κλοπή, σύμφωνα με το epiruspost.gr, σημειώθηκε μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, αφού έως εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος στο Μνημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, επικρατεί έντονος προβληματισμός για παραβατική συμπεριφορά που μπορεί να σημειωθεί και πάλι από τα ίδια άτομα μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες για την συντήρηση του μνημείου, το οποίο έχει συνδεθεί με ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τοπικής ιστορίας, την ανατίναξη του ναρκαλιευτικού Πηνειός στις 24 Οκτωβρίου του 1945.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το μνημείο του Ναύτη το οποίο έχει υποστεί καταστροφές από βανδαλισμούς.

Πρόσφατα καταγράφηκαν περιστατικά φθορών στα φωτιστικά που τοποθέτησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην παραλία ενώ μόλις από λίγο καιρό άγνωστοι αφαίρεσαν ολόκληρα παγκάκια από την πλατεία Ανδρούτσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί η συνδρομή του Λιμεναρχείου για ακόμη μεγαλύτερη αστυνόμευση κατά τις βραδινές ώρες σε όλη την ακτίνα του παραλιακού μετώπου.

Διαβάστε επίσης: Καταστρέφουν το μνημείο του Ναύτη στην Πρέβεζα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 03:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης