Λύση στο πρόβλημα των αστέγων που έχουν καταγραφεί στην πόλη δίνει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, ο οποίος μαζί με τη Σύμπραξη Φορέων της πόλης υλοποιεί για πρώτη φορά εφέτος πρόγραμμα στέγασης και επανένταξής τους.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι μεμονωμένοι άστεγοι και οικογένειες αστέγων που ήδη έχουν καταγραφεί από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Μιχάλης Βλαχάκης, για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα θα πρέπει να βρεθεί στέγη για τους ωφελούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό να υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτες που έχουν κατάλληλα οικήματα για να στεγαστούν οι άνθρωποι αυτοί» δήλωσε ο κ. Βλαχάκης.

Όπως επεσήμανε, το σύνολο του προγράμματος καλύπτεται από συνολικό ποσό 129.300 ευρώ, από τα οποία τα 38.707 που αφορούν στην πρώτη δόση είναι ήδη στη διάθεση της Σύμπραξης Φορέων που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τη δράση αυτή που είναι μια κοινωνική δράση» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων Γιάννης Παυλάκης, ο οποίος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να ανταποκριθούν μισθώνοντας τα ακίνητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα καταβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος που είναι 12 μήνες είναι 180 ευρώ για γκαρσονιέρες όπου θα φιλοξενείται ένα άτομο και έως 280 ευρώ για κάθε διαμέρισμα όπου θα φιλοξενούνται οικογένειες.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος θα καταβάλλονται και οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας. Μάλιστα, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος αναζητούν και 12 επιχειρήσεις της πόλης όπου θα απασχοληθούν άστεγοι που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα.

Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου κρίθηκαν ως ωφελούμενοι του προγράμματος 10 μεμονωμένοι άστεγοι και δύο οικογένειες, των δύο και τεσσάρων ατόμων αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης