Δικαίωση για τους κατοίκους της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς, καθώς υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας η προκήρυξη της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει τη Σάμη και την Ιθάκη με την Πάτρα, ύστερα από ενάμιση χρόνο διακοπής της.

Για το συγκεκριμένο θέμα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεοδωρή Γαλιατσάτο, ο οποίος επεσήμανε ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη «είναι μια ιστορική γραμμή και η διακοπή της δημιούργησε προβλήματα στους κατοίκους της Ιθάκης, καθώς “κόπηκε” η επικοινωνία του νησιού με την Πάτρα, αλλά και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα αυτούς του Ληξουρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι «μετά από ενάμιση χρόνο διακοπής της γραμμής και μετά από παρότρυνση τόσο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όσο και των φορέων των δύο νησιών ο κ. Δρίτσας υπέγραψε τη σχετική προκήρυξη ενδιαφέροντος, με τη διαδικασία της αποκλειστικότητας ανάθεσης, στην οποία, σε πρώτη φάση, δεν υπήρξε ενδιαφέρον».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο μέλλον της γραμμής επεσήμανε ότι «από μέρα σε μέρα θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο, το οποίο προβλέπει δημόσια προκήρυξη, στην οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος, έναντι ενός προνομίου αποκλειστικότητας του πλοίου τους, που θα το έχουν για όσο εκτελεί το συγκεκριμένο πλοίο τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη».

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει τις προσπάθειες και καλύτερες συνθήκες επικοινωνίας τόσο μεταξύ των νησιών όσο και με τις απέναντι ακτές» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης