Δήλωση για την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της Δράμας έκανε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εορτάζουμε σήμερα, με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα, την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της ηρωικής πόλης της Δράμας, την 1η Ιουλίου 1913, από τον βουλγαρικό ζυγό.

Η απελευθέρωση της Δράμας σηματοδοτεί μιάν από τις κορυφαίες στιγμές των Βαλκανικών Πολέμων, οι οποίοι σημάδεψαν ανεξίτηλα τη μετέπειτα ένδοξη πορεία του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα.

Η απελευθέρωση της Δράμας αλλά και οι όλοι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους από τη μια πλευρά τεκμηρίωσαν οριστικώς και αμαχήτως την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δίνοντάς μας έτσι, στο διηνεκές, τα επιχειρήματα που γελοιοποιούν, κυριολεκτικώς, τη χονδροειδή και αδίστακτη σκοπιανή προπαγάνδα. Και, από την άλλη πλευρά -ιδίως δε με βάση την τραγική εμπειρία του Εθνικού Διχασμού που επακολούθησε- μας διδάσκουν ότι τα Εθνικά μας Δίκαια και το Εθνικό μας Μέλλον οφείλουμε να τα υπερασπισθούμε, κυρίως σ’ αυτούς τους εξαιρετικά κρίσιμους καιρούς, με γνήσια ανιδιοτέλεια και με αρραγή ενότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης