Προς συνέχιση των κινητοποιήσεων βαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ και μη απόλυση, όπως λένε, των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο σύστημα.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά που προχώρησε και τη Δευτέρα σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στη συνέχεια, σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ζήτησε «άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, ενώ εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της στην απόλυση τώρα επικουρικών γιατρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ, επειδή η θέση του υπουργού ήταν ότι δεν συμφωνεί με το θεσμό των επικουρικών, αλλά αυτός θα διατηρηθεί, η Ένωση ζήτησε να δοθεί τουλάχιστον παράταση της θητείας σε όλους τους επικουρικούς που υπηρετούν σήμερα στο σύστημα και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ζήτησε, επίσης, να διοριστούν και οι γιατροί της λίστας, αφού είναι γνωστό, όπως υποστηρίζει, ότι υπάρχουν θέσεις για όλους.

Μετά το δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας, που, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, δείχνει πως το υπουργείο παραμένει αμετακίνητο στις απόψεις του, κάτι που οδηγεί σε απόλυση περίπου 300 επικουρικών, συγκλήθηκε σύσκεψη των επικουρικών γιατρών, η οποία πρότεινε να αποφασιστούν στο δ.σ. της ΕΙΝΑΠ οι παρακάτω μορφές κινητοποίησης από εδώ και πέρα:

• Στις 3/11/16, ημέρα Τρίτη, να πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ και οι γιατροί να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις ΥΠε που ανήκουν (1η ή 2η ).
• Πανελλαδική κινητοποίηση που θα αποφασίσει και θα οργανώσει η ΟΕΝΓΕ, μετά από κατάλληλη προετοιμασία.
• Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 24/11/16 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, όπου κανένας επικουρικός να μην είναι σε εφημερία και προσωπικό ασφαλείας.
• Επίσης στις 1/11/16 ημέρα Τρίτη και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη επικουρικών στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας), ώστε σε συνεργασία με το ΔΣ να συντονιστεί καλύτερα ο αγώνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης