Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Θ/Γ «CARELESS» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου με τέσσερις 4 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, εκ των οποίων ο Κυβερνήτης τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Ε/Ρ-Α/Ψ «ΝΑΤΑΣΑ» Λ.Κ. 4710 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» και ιδιώτης δύτης. Από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν 2 άνδρες και 2 γυναίκες, καλά στην υγεία τους, ενώ ο Κυβερνήτης δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε τη διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «CARELESS» αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» στη Μαρίνα Γουβίων ν. Κέρκυρας όπου κατέπλευσε ασφαλώς.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης