«Δίκη – παρωδία» και «δίκη – τηλεγράφημα» χαρακτηρίζει η οικογένεια του δολοφονημένου Ντουζόν τη δίκη που διεξήχθη σε δεύτερο βαθμό και ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια πως θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για την ακύρωσή της. Υπενιυμίζεται ότι ο Ντουζόν είχε χάσει τη ζωή του τον Αύγουστο του 2008 όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω νυχτερινό κέντρο στη Μύκονο.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικηγορικό μας γραφείο, κατ’ εντολή του πατέρα, της μητέρας και των αδερφών του άγρια δολοφονηθέντος στην Μύκονο, Ντουζόν Ζαμίτ, του οποίου η οικογένεια δώρισε τα ζωτικά του όργανα και εξαιτίας αυτής της πράξεως ζούνε απολύτως υγιείς άνθρωποι, που ήταν καταδικασμένοι σε θάνατο, καταγγέλλει:

1. Την δίκη – «τηλεγράφημα» που μέσα σε 3 ώρες (στον πρώτο βαθμό η διαδικασία διήρκησε 8 ημέρες με συνεδριάσεις των 15 ωρών την ημέρα) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ απήλλαξε από κάθε ποινική συνέπεια τους Έλληνες επιχειρηματίες, μόνιμους κάτοικους Μυκόνου, οι οποίοι στον πρώτο βαθμό, είχαν καταδικασθεί σε 8 και 8,5 χρόνια κάθειρξη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου, χθες στα ίδια πρόσωπα, επέβαλλε μετατρέψιμη ποινή απλής φυλακίσεως, την οποία δεν εξαγόρασαν καν ολόκληρη οι δράστες, αφού το Δικαστήριο, το οποίο αποτελούνταν κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 από μόνιμους κατοίκους της Σύρου, αποφάσισε και την δοσοποίηση της επιβαλλόμενης ποινής στους επιχειρηματίες.

2. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου, διότι ενώ διέκοψε την συνεδρίαση του επί 5 ώρες για να έρθει με ελικόπτερο ο συνήγορος υπερασπίσεως από την Αθήνα, δεν διέκοψε για δύο ημέρες, προκειμένου να έρθουν από την Αυστραλία οι συγγενείς του θύματος και να παρασταθεί στο Δικαστήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο οποίος, όπως διαβεβαίωνε υπηρεσιακή βεβαίωση του Εφετείου Χαλκίδος, παρίστατο στο εν λόγω Δικαστήριο και ήταν αδύνατο να διακόψει την εν λόγω δίκη, η οποία διεξαγόταν κατόπιν διακοπής από τις 20.9.2013 και συνεχίζονταν εχθές, με αποτέλεσμα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου να βρίσκονται μόνο οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους και κανένας μάρτυρας κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Τους συνηγόρους υπερασπίσεως των κατηγορουμένων, όπως άλλωστε θα πράξουμε και ενώπιον των αρμοδίων δικηγορικών συλλόγων, διότι ενώ υπήρξε συμφωνία και ενημέρωση από το δικηγορικό μας γραφείο προς αυτούς γραπτώς, για το ανυπέρβλητο κώλυμα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής και των πολιτικώς εναγόντων και μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν και εκείνοι αντίστοιχα κωλύματα και θα αιτηθούν διακοπή της δίκης, αυτοί ήσαν εκεί, δεν αντέδρασαν καθόλου στην απόφαση του Δικαστηρίου να διεξαχθεί η δίκη χωρίς τους μάρτυρες κατηγορίας, τους συγγενείς του θύματος και τον συνήγορο της οικογένειας του θύματος και σε αγαστή συνεργασία με το Δικαστήριο, διεξήχθη μια δίκη παρωδία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ουσιαστική αθώωση των γνωστών επιχειρηματιών της Μυκόνου και η καταδίκη ενός νεαρού, ο οποίος ήταν και ο μόνος που τιμωρήθηκε για το ειδεχθές έγκλημα.
Μεταξύ δε των συνηγόρων υπερασπίσεως ήταν και η σύζυγος Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει λάβει εντολή ήδη, να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες ενώπιον του Αρείου Πάγου, ώστε να ακυρωθεί η δίκη – παρωδία και να επαναληφθεί η δίκη.

Διαβάστε επίσης  Καταγγελία της οικογένειας του Ντουζόν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013, 19:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης