Με εγκύκλιο το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δίνει λύση στην πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων στο Δημόσιο, μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων ευθύνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, που δημοσιεύει και αναλύει το epoli.gr, «επανατοποθετούνται προϊστάμενοι στις οργανικές μονάδες που προβλέπονται από τις οικείες οργανικές διατάξεις, υπάλληλοι, οι οποίοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου του ιδίου επιπέδου κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των οικείων Οργανισμών ύστερα από επιλογή ή/και τοποθέτηση, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να υπηρετούν στον οικείο φορέα και ανήκουν στον κλάδο του οποίου οι υπάλληλοι προβλέπεται από τις οικείες οργανικές διατάξεις να προΐστανται στη συγκεκριμένη θέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προϋποθέσεις

Προβλέπεται η επανατοποθέτηση προϊσταμένων υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου στις αντίστοιχες δομές, εφόσον για τις θέσεις αυτές είχαν επιλεγεί ή και τοποθετηθεί βάσει ειδικών διατάξεων,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Υπηρετούν στον οικείο φορέα κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των οικείων οργανικών διατάξεων και

3. Ανήκουν σε κλάδο του οποίου οι υπάλληλοι προβλέπεται από τις οικείες οργανικές διατάξεις να προΐστανται στη συγκεκριμένη θέση.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης