Το προσωρινό μπλόκο στις μετεγγραφές φοιτητών σε σχόλες του Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε και πάλι όχι, μια απόφαση που θα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το Μάρτιο. Συγκεκριμένα , με απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ σταματούν οι μεταγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αφού ανεστάλησαν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις μέχρι να εκδοθεί τον προσεχή Μάρτιο απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν κατατεθεί.

Η απόφαση είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι το Φεβρουάριο , όμως αυτό πρακτικά σημαίνει χάσιμο εξαμήνου . Επίσης είναι προφανές ότι επειδή ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν κάνει όλα τα μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ότι το μέτρο (σε περίπτωση προσφυγής) είναι πολύ πιθανόν να επεκταθεί και σε αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η αύξηση των εγγραφών που θα γίνει λόγω των μεταγραφών είναι «ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία» των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, «λόγω υπερβάσεως των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων τους και κυρίως υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ήτοι βλάβη του δημοσίου συμφέροντος που θα είναι ανεπανόρθωτη σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως». Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ απέρριψε όλους τους αντίθετους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

Η κύρια προσφυγή των ΑΕΙ, κ.λπ. θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Πισπιρίγκο.

Επιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης