Αυλαία έπεσε την Πέμπτη στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Βαγγέλη Στεφανάκη, 5 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή στην Μαριαλένα Μπλάχα και 12 μήνες με τριετή αναστολή στον Βικ Σαρέλ για την υπόθεση της Φαίης, αποφάσισε το δικαστήριο.

Παράλληλα η Μαριαλένα Μπλάχα θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής της ενώ θα αφεθεί ελεύθερη και δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Στεφανάκης δέχτηκε την απόφαση με ψυχραιμία, ενώ από την αίθουσα του δικαστηρίου απουσίαζε η αδερφή της Φαίης, Μαριαλένα. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των δύο κατηγορουμένων να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά με εξαίρεση τον κατηγορούμενο Βικ Σαρέλ στον οποίο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον βασικό κατηγορούμενο, τον Βαγγέλη Στεφανάκη, και να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι για το αδίκημα της θανατηφόρας βλάβης, όπως αιτείται η υπεράσπισή του.

Παράλληλα, ζήτησε την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, και για τους άλλους δύο κατηγορουμένους, την αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα, και τον Βικ Σάρελ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Στεφανάκης γνωρίστηκε με τη Μαριαλένα σε γυμναστήριο όταν ήταν 24 ετών. «Η αδελφή της Φαίης γοητεύτηκε από τον Στεφανάκη και εκείνος γοητεύτηκε από το ενδιαφέρον μιας μεγαλύτερης και όμορφης γυναίκας. Ο ισχυρισμός τους ότι γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 είναι αβάσιμος λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων» υποστήριξε η δικαστική λειτουργός.

«Όταν η Φαίη και ο Στεφανάκης έγιναν ζευγάρι, η Μαριαλένα από προστάτιδα έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά, έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλει» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο Στεφανάκης είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του, όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας – αυτό προκύπτει από τη συχνή επικοινωνία τους».

Για τα χτυπήματα που δέχτηκε η Φαίη στο κεφάλι η εισαγγελέας ανέφερε ότι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο. Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά: τη χτύπησε σε όλο το σώμα. Εκτίμησε, δε, ότι, αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο της κοπέλας έγιναν προς το τέλος της επίθεσης, τότε η 23χρονη θα υπέφερε φρικτά.

Για την ίδια, το επιχείρημα ότι η Φαίη χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου διαψεύστηκε, καθώς δεν υπήρχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό του Στεφανάκη ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμή του, η εισαγγελέας είπε ότι δεν ισχύει, διότι ο κατηγορούμενος ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του.

Πρόσθεσε ότι η δυνατότητα της Φαίης να αντισταθεί στα χτυπήματα ήταν ανύπαρκτη, ενώ σύμφωνα με τη δικαστική λειτουργό ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για την 23χρονη. Απλώς, κολακευόταν για το γεγονός ότι είχε γίνει «αντικείμενο» διένεξης από τις δύο όμορφες αδελφές.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή τόσο της Μαριαλένας όσο και του Σάρελ. Ειδικά για την αδελφή του θύματος, η δικαστική λειτουργός είπε ότι ο Στεφανάκης αποτελούσε «τρόπαιο» για εκείνη.

«Δεν αρκεί η συγγνώμη της, πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης