Η ομάδα CAN.I.S του 26ου ΓΕΛ Αθηνών (Μαρασλείου) κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής τεχνολογίας «CanSat in Greece 2017» και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Cansats in Europe», που ξεκινάει στη Γερμανία στις 28 Ιουνίου.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα Solaris Sat CanSat Team από το Πρότυπο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και την τρίτη η ομάδα Zephyrus Cansat – Ioannina Τeam από το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση του «CanSat in Greece 2017» ήταν μία εθελοντική πρωτοβουλία φοιτητών μελών του IEEE NTUA Student Branch, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και το Corallia /Si-Cluster του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά» και την Ακαδημία Αθηνών.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές, οι οποίοι κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Στην τελική φάση του διαγωνισμού οι συσκευές των μαθητών εκτοξεύθηκαν σε ύψος ενός χιλιομέτρου και εκτέλεσαν μία αποστολή που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης