Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο το συντονισμό των ελεγκτικών αρχών για την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών μέσα από ελέγχους στις επιχειρήσεων τροφίμων, υπέγραψαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Ιωάννης Τσιάλτας, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται με τον ενδελεχή έλεγχο των επιχειρήσεων, ο οποίος ενισχύεται και γίνεται αποτελεσματικότερος με τη σημερινή συνέργεια», τόνισε σε δηλώσεις της η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική αυτή την πρωτοβουλία για ένα τόσο «κρίσιμο θέμα», υπογραμμίζοντας ότι «δημιουργούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών, μέσα από τον αναγκαίο συντονισμό, την αμοιβαία ενημέρωση και την αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Δούρου κάνοντας αναφορά στην ευρύτερη και «απολύτως θετική» συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το υπουργείο, όπως είναι το σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα ζήτημα των βοσκότοπων παρατήρησε: «Έτσι έρχεται το δικό μας Πρωτόκολλο Συνεργασίας, να αθροιστεί σε μία σειρά Πρωτοκόλλων Συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με άλλες δημόσιες αρχές του Ελληνικού Κράτους, και που όπως σωστά επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, έρχεται να πάρει τη σκυτάλη και να αθροιστεί και σε μία άλλη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Αττικής με το συγκεκριμένο υπουργείο και που είναι ελάχιστα γνωστή. Πρόσφατα, και θέλω να σας ευχαριστήσω κι εδώ, χάρη στην άψογη συνεργασία, η Αττική απέκτησε βοσκοτόπια. Και πλέον με αυτή τη χρήση γης, δίνουμε μία σπουδαία μάχη, που φτάνει έως, επιτέλους, η ιστορία των αναδασώσεων να μην είναι τηλεοπτικά σποτ για κάποιους ευαίσθητους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και ο νοών νοείτω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης