Τον προβληματισμό της για την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση Οργανισμού.

Ο ΟΑΣΘ επισημαίνει ότι με την τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το το μεταφορικό έργο αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα, ούτε τίθενται σε αμφισβήτηση οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό. Με την τροπολογία, σημειώνει ο ΟΑΣΘ, οι αστικές συγκοινωνίες παραμένουν ως έργο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, οι δε υπεραστικές πρέπει να αποκτήσουν προδιαγραφές που αναλογούν σε απομακρυσμένες περιοχές των 30, 40 έως και 90 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ΚΤΕΛ οφείλουν και αυτά να εκτελούν έργο όχι με τη λογική του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού φορέα, αλλά με την ανάληψη του αναλογούντος ρίσκου. Δεν είναι δυνατόν το ρίσκο να το επωμίζεται αποκλειστικά το Δημόσιο και οι ιδιώτες να απολαμβάνουν κέρδη εκ του ασφαλούς. Για παράδειγμα, η τελευταία πρόταση των ΚΤΕΛ, που είδε το φως της δημοσιότητας, είχε αυτά τα χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτόν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», υπογραμμίζει ο ΟΑΣΘ.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ επισημαίνει, επίσης, ότι απόφαση δική της και του υπουργείου είναι να μην αλλάξει η συχνότητα των δρομολογίων στις απομακρυσμένες περιοχές και να μην αυξηθεί το κόμιστρο. “Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τη διάθεση να αμφισβητήσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και προφανώς το δικαίωμά τους να απεργούν. Ωστόσο οι αιτιάσεις τους μας δημιουργούν προβληματισμό και αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης