Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

Με την κλήση των πρώτων μαρτύρων άνοιξε σήμερα Παρασκευή η αυλαία της εισαγγελικής έρευνας για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική. Η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καλέσει τους πρώτους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ενώ έχει ήδη ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την πυροσβεστική. Στόχος των ενεργειών της εισαγγελέως είναι, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή, η ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για την απόδοση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν παραληφθεί δείγματα DNA από 80 σορούς και 71 συγγενείς
Παράλληλα, στην εισαγγελία λειτουργεί, από σήμερα το απόγευμα και για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, τμήμα όπου οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα δίνουν παραγγελίες προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος τηλεφώνου σε όσους συγγενείς αγνοουμένων το ζητήσουν.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 87 καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής εξέπνευσε ένας ακόμη τραυματίας. 

Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών: Έχουν παραληφθεί δείγματα DNA από 80 σορούς και 71 συγγενείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται, όλο το 24ωρο, η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών συγγενών αγνοουμένων και σορών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί 71 συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 80 βιολογικά υλικά σορών και 22 δελτία δακτυλικών αποτυπωμάτων από σορούς, για την αντιπαραβολή τους.

Επιπλέον, από την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, έχει ξεκινήσει η σύνταξη Εκθέσεων Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, με τη διακρίβωση ταυτότητας νεκρών μέσω της μεθόδου DNA και αποτυπωμάτων, οι οποίες αποστέλλονται στην αρμόδια προανακριτική Αρχή (Πυροσβεστικό Σώμα).

«Ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες – νεκροτομές σε 86 πτώματα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης το μεσημέρι της Παρασκευής. Η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων, όπως είπε ο ιατροδικαστής.

Οι δηλώσεις του κου Καρακούκη:

Η δήλωση του κου Καρακούκη αυξάνει τους νεκρούς κατά δύο, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι νεκροί ανέρχονταν στους 84. Κατά την έξοδό του ο ιατροδικαστής προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών.
Δείτε τις δηλώσεις:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης