Μία εκδήλωση για τη «Ζωή στο Σύμπαν» πραγματοποιεί το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου (ώρα 18:30).

Θα περιλαμβάνει ομιλία του Παναγιώτη Νιάρχου, ομότιμου καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αναζήτηση εξωγήινης ζωής: Ενδείξεις και αναπάντητα ερωτήματα». Ακολούθως θα προβληθεί η ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης, η εκδήλωση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα και ώρα 20:00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε εκδήλωση, η οποία προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω.

Η παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» (μία παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου το 2016) αποτελεί μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από τη Γη. Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση εστιάζει στα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος, που μπορεί να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης