Καιρού επιτρέποντος, στις 17 Φεβρουαρίου, σκάφος της WWF με συνεργάτες της οργάνωσης θα βρεθεί στη Γυάρο και θα ανοίξει σε ζωντανή μετάδοση ένα παράθυρο στα μυστικά του πρώην τόπου εξορίας και του οράματος για μία πρωτοποριακή θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή που δεν θα βασίζεται σε απαγορεύσεις αλλά θα αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Μια χειμωνιάτικη αποστολή λοιπόν για μία ολόκληρη μέρα στη Γυάρο, όπου πρόσφατα ιδρύθηκε το πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Ελλάδα. Βουτώντας στα παγωμένα νερά της, μπαίνοντας στις φυλακές της εξορίας, σκαρφαλώνοντας μέχρι και την πανοραμική κορυφή του νησιού, οι συμμετέχοντες στο event θα βρεθούν μπροστά σε μυστικά που θα τους εκπλήξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταδυτικά μονοπάτια: αρμονική συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου
Οι συμμετέχοντες εικονικά στην αποστολή της 17ης Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία να δουν «ζωντανά» μια ακόμη βουτιά για τη δημιουργία υποβρύχιων μονοπατιών. Η Γυάρος, απομονωμένη και ανεμοδαρμένη, κρύβει πολλά μυστικά κάτω από τα ταραγμένα, πολλές φορές απροσπέλαστα νερά της. Στόχος του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE είναι η διατήρηση του φυσικού της πλούτου και η ανάδειξή του μέσω μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Για τον σκοπό αυτό, η Ομάδα Πεδίου δουλεύει για τη δημιουργία Υποβρύχιων Μονοπατιών, τα οποία είναι εργαλεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και βιωματικής εμπειρίας της θάλασσας. Ταυτόχρονα είναι και τουριστικά προϊόντα για την προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, στα σχέδια της μελλοντικής Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής.

Φυλακές εξορίας: πώς είναι σήμερα;
Το πρώην «θανατονήσι», όπως το αποκαλούσαν οι εξόριστοι, κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Ένα φορτίο που δεν αποτυπώνεται πουθενά αλλού πιο ξεκάθαρα παρά στο επιβλητικό κτίριο των φυλακών. Πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να το επισκεφτούν, ενώ τα «απομεινάρια» της ιστορίας μας είναι ορατά σε όλους τους γύρω κόλπους.

Στις 17 Φεβρουαρίου, όσοι συμμετάσχουν στο event, θα ζήσουν μια μοναδική αποτύπωση των παραπάνω με video και φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: atlantis-santorini

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης