Σύμβαση ύψους 1 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της Ε.Ο.Δ. Ηρακλείου-Αγ. Γαλήνης υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο έχει ενταχθεί στο 3ο υποέργο του έργου: «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης», συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη πρόκειται «για ένα σημαντικό έργο από το Ηράκλειο μέχρι την Αγία Γαλήνη που αφορά την οδική ασφάλεια, και μεταξύ άλλων αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά τον δρόμο εκτός του οδικού δικτύου των χωριών, γιατί εκεί θα υπάρξει άλλη εργολαβία για την οποία εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο, μέχρι το καλοκαίρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, εντός Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού σε 450 επικίνδυνα σημεία, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε, το αντικείμενο είναι η συντήρηση του οδοστρώματος της Ε.Ο. 97 Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης με τοπικές επεμβάσεις σε σημεία του οδοστρώματος, όπου παρουσιάζονται φθορές του ασφαλτικού τάπητα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό, απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος και τοποθέτηση ασφαλτικού τάπητα σε διάφορες θέσεις συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. καθώς και οριζόντια σήμανση διαγράμμιση, σε όλο το μήκος της οδού Ηρακλείου-Αγ. Γαλήνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης