Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη για τον θάνατο του μικρού Διονύση, του αγοριού που έχασε τη ζωή του από άγνωστη αιτία, όπως είχε αποφανθεί η ιατροδικαστική εξέταση, λίγο πριν να συμπληρώσει τα τέσσερα χρόνια της ζωής του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τέσσερις παιδίατροι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ το κλίμα στο δικαστήριο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο η μητέρα του αδικοχαμένου νηπίου κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χρειαστεί η προσωρινή διακοπή της δίκης, ώστε να ανακτήσει την αυτοκυριαρχία της η μάρτυρας.

Στη συνέχεια ωστόσο η δίκη διακόπηκε για τις 20 Μαρτίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των κατηγορούμενων γιατρών βρίσκονταν οι συνάδελφοί τους ενώ για σήμερα είχε προκηρυχιει στάση εργασίας στα παιδιατρικά ιατρεία του Ρεθύμνου σε ένδειξη συμπαράστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2014 ο μικρός Διονύσης εμφάνισε ξαφνικά πολύ υψηλό πυρετό. Οι γονείς του επισκέφθηκαν ιδιώτες παιδιάτρους αλλά και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Το νήπιο εξετάστηκε από συνολικά 9 γιατρούς, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι το παιδάκι έπασχε από αμυγδαλίτιδα. Ωστόσο, η ασθένειά του αποδείχθηκε θανατηφόρα.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης