Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, εμπλουτισμένες με νέες πρωτότυπες ιδέες και δράσεις που έχουν προγραμματισθεί.

«Είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για τη διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού και για την υποδοχή των επισκεπτών μας. Σε άψογη συνεργασία, όπως κάθε χρόνο, με όλες τις αρμόδιες αρχές και φορείς, υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους όσοι βρεθούν κοντά μας αυτό το τετραήμερο» δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ενώ τόσο από πλευράς διοργανωτών όσο και από φορείς συστήνεται η προσοχή και ασφάλεια προς όλους, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, δίνοντας παράλληλα οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες και στους εμπλεκομένους με τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της η ένωση γονέων και κηδεμόνων επισημαίνει: «Μπορεί ο οίνος να ευφραίνει καρδίαν, όμως μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο από τους ενήλικες. Στην αντίθετη περίπτωση, σε εκείνη δηλαδή, όπου ανήλικοι καταναλώνουν αλκοόλ, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που ένας μαθητής θα θέσει εαυτόν σε μία τέτοια διαδικασία; Συνήθως, για να προκαλέσει τους συνομηλίκους του σε ένα παιχνίδι ”μαγκιάς”.

»Όμως, το ποτό δεν είναι παιχνίδι. Κανένας δεν κατάφερε να διατηρήσει τον αυτοέλεγχο και την αξιοπρέπειά του, έχοντας πιει ανεξέλεγκτες ποσότητες από οινοπνευματώδη ποτά και δυστυχώς η κατάληξη δεν είναι άλλη από το κατώφλι του νοσοκομείου, όπου παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Σε περίπτωση που κάποιος φίλος σας, σας πιέσει να πιείτε, αρνηθείτε ευγενικά και προσπαθήστε να τον συνετίσετε. Το αλκοόλ δεν είναι εφάμιλλο της φιλίας και της εμπιστοσύνης. Το αλκοόλ δεν κάνει διακρίσεις ούτε φύλου ούτε ηλικίας. Χτυπά ”ύπουλα”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης