Ο 68χρονος κτηνοτρόφος και τα παιδιά του ηλικίας 29 και 30 χρόνων συνελήφθησαν όταν στο μαντρί βρέθηκαν ζώα που δεν τους ανήκαν.

Έβγαλε «λαγό» και μάλιστα μεγάλο η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ο.Π.Κ.Ε. στο ποιμνιοστάσιο ενός ηλικιωμένου κτηνοτρόφου και των γιων του σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, καθώς αποκάλυψε ότι ο πατέρας εκβίαζε με πυροβολισμούς και απειλές τους συντοπίτες του ζητώντας χρήματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 68χρονος κτηνοτρόφος και τα παιδιά του ηλικίας 29 και 30 χρόνων συνελήφθησαν όταν στο μαντρί βρέθηκαν ζώα που δεν τους ανήκαν. Στη συνέχεια, όμως, την προανάκριση ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που είχαν βρει στοιχεία για την εμπλοκή του 68χρονου σε δύο απόπειρες εκβίασης.

Στις 6 Ιουλίου, ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο την επιχείρηση ενός 38χρονου στην ίδια περιοχή και τον είχε απειλήσει τηλεφωνικά ότι, αν δεν του έδινε 15.000 ευρώ, θα κινδύνευαν τόσο η επιχείρηση όσο και η σωματική του ακεραιότητα! Με τηλεφωνικές απειλές εκβίαζε και μια 34χρονη από τις 5 ως τις 20 Ιουνίου, απαιτώντας 25.000 ευρώ για να μην της προκαλέσει σωματικές βλάβες!

Ο ηλικιωμένος «νονός» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που του άσκησε δίωξη για απόπειρα εκβίασης, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του κατηγορούνται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης