Εξιχνιάστηκαν, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πέντε υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων και πέντε κλοπές από επιχειρήσεις και σπίτια, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2014, στον νομό Ροδόπης.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε νεαρών, ηλικίας 31, 29, 27, 26 και 24 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις δράστες διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις και τρεις οικίες στον νομό Ροδόπης, αφαιρώντας από τις αυλές τους και το εσωτερικό τους, τρία αυτοκίνητα, πλήθος οικοδομικών υλικών, ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Μετά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, μέρος από τα κλοπιμαία στον 24χρονο δράστη.

Από την πρόοδο των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής ακόμη δύο αυτοκίνητα, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχε πλήθος εμπορευμάτων, ενώ στη συνέχεια πούλησαν τα εμπορεύματα στον 24χρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρέθηκαν, στην Κομοτηνή και σε αγροτικές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, όλα τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Παράλληλα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, ηλικίας 24 και 26 ετών, βρέθηκε μεγάλο μέρος από τα αντικείμενα, που αφαίρεσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα, ο 29χρονος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ληστείας και κλοπές, ο 27χρονος για ανθρωποκτονία και κλοπές, ο 26χρονος για απόπειρα ληστείας και κλοπές, ο 24χρονος για κλοπή και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο 31χρονος για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης