Ελεύθεροι αφέθηκαν τη Δευτέρα, μετά τις απολογίες τους, ο 30χρονος Ρουμάνος και η 36χρονη συμπατριώτισσά του, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 3.000 ευρώ από ταμείο της Κοιλάδας των Πεταλούδων στη Ρόδο.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών αλλά και ενός ακόμη Ρουμάνου, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι τη Δευτέρα διαδοχικά πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν.

Σημειώνεται πως προανακριτικά και οι δύο έχουν αποδεχτεί τα όσα τους καταλογίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ο μεν 30χρονος χωρίς όρους και η 36χρονη με τον όρο της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, οπότε και η 36χρονη με τον συμπατριώτη της που αναζητείται, πήγαν στη Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Παριστάνοντας τους τουρίστες το ζευγάρι βρίσκονταν στο χώρο, όπου υπάρχει και το εστιατόριο και προσποιούνταν ότι φωτογραφίζονταν. Όταν βρήκαν ευκαιρία αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 3.030 ευρώ και άρχισαν να περπατούν προς το χώρο στάθμευσης που είχαν αφήσει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν πάει εκεί.

Προτού όμως προλάβουν να απομακρυνθούν, ο υπάλληλος αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν, ενώ άμεσα κλήθηκε η αστυνομία.

Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο αεροδρόμιο, όπου και το εγκατέλειψαν, ενώ ο 30χρονος και η 36χρονη στις 12 Ιουλίου το απόγευμα επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής για να ταξιδέψουν στον Πειραιά.
Η σύλληψη των δύο εκ των τριών δραστών έγινε το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018) μετά από συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού που χειρίζονταν την υπόθεση.

Από τη διασταύρωση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές προέκυψε ότι οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά. Έτσι ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Κω, αστυνομικοί του οποίου μόλις το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι της Κω, έκαναν «έφοδο» στην καμπίνα που διέμεναν οι Ρουμάνοι και τους συνέλαβαν, ενώ τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου, ο οποίος μάλιστα τα είχε κρύψει επιμελώς σε ένα πακέτο πατατάκια που είχε προμηθευτεί!

Οι συλληφθέντες ακολούθως επέστρεψαν στη Ρόδο, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, με την οποία και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης