Ρόδος: Ιερέας κατηγορείται για κλοπές εικόνων

Ρόδος: Ιερέας κατηγορείται για κλοπές εικόνων
Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει ιερέας, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές εικόνων – κειμηλίων από εκκλησία της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν το 2011 τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του ναού που βρίσκεται σε χωριό της Ρόδου, διαπίστωσαν ότι ορισμένες εικόνες δεν εντοπίζονταν, ούτε γνώριζε ουδείς που βρίσκονταν.

Έτσι υπέβαλαν αίτηση στην αρχαιολογική υπηρεσία και από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε πως περί τις 15 εικόνες – κειμήλια απουσίαζαν. Σημειώνεται πως ο προηγούμενος έλεγχος από την αρχαιολογική υπηρεσία είχε γίνει πριν 35 χρόνια, δηλαδή το 1975.

Ως υπεύθυνος θεωρήθηκε ο ιερέας της εκκλησίας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον Φεβρουάριο του 2015 συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι και προανακριτικά είχε δηλώσει, πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται και βέβαια πως ουδέποτε είχε δει ή γνωρίζει κάτι για αυτές τις εικόνες και που έχουν πάει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα, το πρώτο πενθήμερο, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 12 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 01:42