Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα όσα δήλωσε χθες κατά την απολογία του ο 26χρονος εγγονός, ο οποίος είναι κατηγορούμενος μαζί με την 29χρονη αδελφή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, υποστήριξε στην ανακρίτρια Ρόδου όπου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση για την κατηγορία της ληστείας, από την οποία προήλθε ο θάνατος, πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι το φονικό το έκανε μόνη της η αδελφή του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι εκτιμά πως υπάρχει και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, το οποίο δεν είναι άλλο από τον φίλο της αδελφής του! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αλκοολικός και βίαιος και πως αρκετές φορές στο παρελθόν βιαιοπραγούσε σε βάρος της αδελφής του.

Πιθανόν λοιπόν, σύμφωνα με τον 26χρονο, το έγκλημα να το έκανε η 29χρονη μαζί με τον φίλο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η αδελφή του, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Φώτη Ρωμαίο, αρνήθηκε κάθε κατηγορία και επεσήμανε πως δεν θέλει να πιστέψει ότι το έγκλημα το έχει κάνει ο 26χρονος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θέλει να βρεθεί ο δολοφόνος της γιαγιάς της.

Και τα δύο αδέλφια στις συμπληρωματικές τους απολογίες συνέχισαν να μην αποδέχονται τις κατηγορίες και να θεωρούν ως ύποπτο ο ένας τον άλλο. Απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί, αναμένεται πάντως να δώσει η εργαστηριακή έκθεση που θα συνταχθεί αναφορικά με τα αποτελέσματα του γενετικού υλικού και των δακτυλικών αποτυπωμάτων που έχουν παρθεί από τον τόπο του εγκλήματος, δηλαδή το σπίτι της άτυχης 69χρονης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έθεσαν και νομικά ζητήματα στην κ. ανακρίτρια αναφορικά με τις δύο κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους πελάτες τους.

Όλα τα στοιχεία καθώς και τα όσα κατέθεσε χθες ο 26χρονος για το τρίτο πρόσωπο αναμένεται να αξιολογηθούν από την ανάκριση και δεν αποκλείεται ακόμη και να κληθεί να καταθέσει το επόμενο διάστημα ο φίλος της 29χρονης, το όνομα του οποίου πλέον έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

«Πες την αλήθεια θα φάμε ισόβια»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχθές τα δύο αδέλφια σε συνάντηση που είχαν στα κρατητήρια, αντάλλαξαν μήνυμα.

 Συγκεκριμένα, ο 26χρονος αδελφός έδωσε στην 29χρονη γράμμα στο οποίο μεταξύ άλλων την προέτρεπε να πει την αλήθεια για τα όσα έχουν συμβεί αναφορικά με το θάνατο της γιαγιάς τους.

«Πες την αλήθεια, θα φάμε ισόβια και είμαστε νέοι. Μην φοβάσαι αν το έχει κάνει άλλος μίλα, είναι κρίμα» φέρεται να έγραψε στην αδελφή του ο 26χρονος.

Σημειώνεται πως από τις πρώτες ώρες τα δύο αδέλφια αρνούνταν τις κατηγορίες και αλληλοκατηγορούνταν, τακτική που συνεχίζουν να ακολουθούν έως και σήμερα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εισαγγελέας και ανακρίτρια διατήρησαν τον περιοριστικό όρο που ήδη έχει επιβληθεί στον 26χρονο και στην 29χρονο από τα μέσα Νοεμβρίου όταν απολογήθηκαν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού που επίσης τους βαραίνει.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης