Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην ΑΣΤΕ Ρόδου, όπως επισημαίνουν οι σπουδαστές της, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε αποκλεισμό της εισόδου της σχολής σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι σπουδαστές ζητούν μεταξύ άλλων άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, λειτουργία όλων των εργαστηρίων, σίτιση και στέγαση για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ αναφέρονται τα εξής: «Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2016 ο σύλλογος σπουδαστών της Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου έχει αποκλείσει την είσοδο της σχολής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στη σχολή.

Χθες οι σπουδαστές προχώρησαν επίσης σε συλλαλητήριο που κατέληξε στο δημαρχείο με συνθήματα που αφορούσαν τόσο την κατάσταση αυτή όσο και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στην κοινωνική ασφάλιση.

Η κατάσταση της σχολής έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι σπουδαστές με θάρρος και υπομονή συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας:
• Σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές.
• Άμεση παροχή συγγραμμάτων σε όλους του σπουδαστές της Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου καθώς και της Α.Σ.Τ.Ε. Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με γνώμονα την πλήρη κάλυψη των αναγκών των τουριστικών σχολών.
• Άμεση επανεκκίνηση λειτουργίας όλων των εργαστηρίων.

• Άμεση έκδοση φοιτητικού πάσου σε όλους τους σπουδαστές.
• Καλύτερες συνθήκες πρακτικής άσκησης.
• Πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαρισμού της σχολής.

Επιπρόσθετα ουδέποτε επίσημος εκπρόσωπος του συλλόγου σπουδαστών της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ απεύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου όπως αναφέρθηκε σε σχετικό δελτίο».

Στηρίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού
Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικού προσωπικού ανώτερων σχολών εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και Ρόδου αναφέρει για την κινητοποίηση των σπουδαστών τα εξής: «Με απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου μας, συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΣΤΕΡ.

Χαιρετίζουμε την πράξη του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΣΤΕΡ και πιστεύουμε στην εξέλιξή της, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ, την ουσιαστική και παραγωγική για την Ελληνική Κοινωνία, Τριτοβάθμια Τουριστική Εκπαίδευση σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε πως περιμένουμε απάντηση στην πρόσκλησή μας για συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, και Τουρισμού κύριο Σταθάκη Γεώργιο και την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κυρία Κουντουρά Έλενα με σκοπό να τους ενημερώσουμε για την τρέχουσα κατάσταση στις ΑΣΤΕ και να θέσουμε υπ’ όψη τους τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία απασχολούν το σύνολο του διδακτικού προσωπικού των Σχολών μας.

Αναλυτικότερα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε σχετικά με:
1. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Σχολές μας και να συζητήσουμε πιθανές αλλαγές-διαφοροποιήσεις σε αυτό, προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της διοικητικής πρακτικής των Σχολών.

2. Την ανάγκη στελέχωσης του συνόλου των βαθμίδων Καθηγητών και στις δυο Σχολές.
3. Την ανάγκη επανασχεδιασμού των Σχολών στα πλαίσια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ένταξή τους στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.

Η ενημέρωση αυτή δεν διαγράφει τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στις ΑΣΤΕ όπως π.χ.:
1. Την έλλειψη για τρίτη συνεχή χρονιά εκπαιδευτικών βιβλίων.
2. Την αδυναμία συμμετοχής των αποφοίτων σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

3. Την απενεργοποίηση λειτουργίας της πλειοψηφίας των εργαστηρίων του προγράμματος σπουδών της ΑΣΤΕΡ.
4. Το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών.

5. Την απουσία δελτίου φοιτητικού εισιτηρίου.
6. Τις ελλείψεις σε βασικές κτιριακές λειτουργίες (επισκευές, διακεκομμένη για μεγάλα χρονικά διαστήματα καθαριότητα, προβληματική θέρμανση κλπ.)

7. Τη διαφοροποίηση των αμοιβών του Ε.Π. από τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
8. Τον αποκλεισμό του ΕΠ από τη συμμετοχή στη διαμόρφωση νέου προγράμματος σπουδών.
9. Την έλλειψη Επιστημονικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί και έχει προτείνει λύσεις για όλα τα θέματα που αναφέραμε. Παρόλα αυτά οι προτάσεις μας αγνοούνται, για λόγους που σίγουρα δεν εξυπηρετούν την ωφέλεια των Σχολών.
Τα θέματα που θίγουμε αποτελούν ένα μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν στις ΑΣΤΕ.

Απουσιάζει η βούληση για να ξεφύγουμε από μια κατάσταση η οποία επιδεινώνεται κάθε χρόνο από την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, και την πρόφαση των υπευθύνων ότι δεν πληρούν οι ΑΣΤΕ προϋποθέσεις που έχουν τα ΤΕΙ. Παρά τις κατά καιρόν εξαγγελίες και υποσχέσεις οι αρμόδιοι κωφεύουν στις εκκλήσεις μας και όλες οι προτάσεις μας μένουν κλεισμένες σε κάποια συρτάρια.

Παρά τις υπάρχουσες αντιξοότητες, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ και ελπίζουμε πως θα βρίσκουμε πάντα υποστηριχτές στο έργο μας, που βρίσκεται εξάλλου σε απόλυτη εναρμόνιση με την ανάγκη της χώρας μας για υψηλού επιπέδου και σύγχρονα προγράμματα σπουδών στην τουριστική εκπαίδευση».

Πηγή : rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης