Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει το φθινόπωρο 60χρονος Αθηναίος που κατηγορείται για τον βιασμό 25χρονης Αγγλίδας.

Ο 60χρονος που έχει διπλή υπηκοότητα (ελληνική και Ολλανδική) και τα τελευταία χρόνια διαμένει στο εξωτερικό θα εκδοθεί στη χώρα μας όπου και θα μεταφερθεί το Σεπτέμβριο προκειμένου στις 13 Οκτωβρίου να λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος είχε συλληφθεί το 1999 στη Ρόδο κατηγορούμενος για τον βιασμό στο Φαληράκι μίας 25χρονης – τότε- Αγγλίδας τουρίστριας την οποία είχε συναντήσει σε νυκτερινό κέντρο της περιοχής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η συγκεκριμένη δίκη εκκρεμεί, εν τω μεταξύ ο 60χρονος βρίσκεται στην Ολλανδία καθώς διαθέτει και Ολλανδική υπηκοότητα.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου είχε ζητήσει από τις Ολλανδικές αρχές την έκδοση του 60χρονου στη χώρα μας, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση αυτή, και αναμένονταν η απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράγματι οι Ολλανδικές αρχές οι οποίες έχουν ήδη επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον 60χρονο, συνηγόρησαν στην έκδοση του

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης