Δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της απολογίας του στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιώργος Ρουπακιάς. «Τα πραγματικά περιστατικά είναι αυτά που είπα στους ανακριτές του πρωτοδικείου Αθηνών», είπε.

Ανακρ.
Τι εννοείτε με τη δήλωση «χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις»;

Ρουπακ.
Η έννοια του χρυσαυγίτη είναι τόσο απλή που σημαίνει να αγαπάς τη πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχι όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα.

Ανακρ.
Στι φωτογραφίες που έχετε από την κατασκήνωση υπάρχουν σημαίες που απεικονίζουν τα ες ες. Τι λετε γι αυτό;

Ρουπ. Δεν γνωρίζω τι σημαίες είναι. Εγω δεν κράτησα ποτέ τέτοια σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την πειθαρχία της Οργάνωσης απάντησε ότι «Η πειθαρχια δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. Ηταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγωγούμε και να μην τσακωνόμαστε».

Για τα μηνυματα πειθαρχιας που λάμβαναν στο κινητό τους τα μέλη της ΧΑ (π.χ όλοι με στρατιωτικά παντελόνια στην τάδε εκδήλωση, είπε πως «Σε εμένα ουδέποτε ήρθε τέτοιο μήνυμα. Αλλωστε η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα».

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ισχυρίστηκε ότι έβγαλε το μαχαίρι για να τον εκφοβίσει χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακρ. Το μαχαίρι το είχατε βάλει στη τσέπη σας ή το κρατούσατε στο χέρι βγαίνοντας από το αυτοκίνητο;

Ρουπ. Οχι το κρατούσα στο χέρι. Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα για να τον εκφοβίσω

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης