Έναν… περίεργο και ιδιαίτερα επιζήμιο -για τους κατοίκους- τρόπο καταγγέλλεται ότι «ανακάλυψε» ο πρώην δήμαρχος Παραβόλας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αγρίνιο – Νέα Αρχή», Βασίλης Καπέρδας, προκειμένου να ηλεκτροδοτήσει ένα οικόπεδο το οποίο ανήκει στην σύζυγό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr, ο πρώην δήμαρχος, επικαλούμενος την ανάγκη επέκτασης του δημοτικού φωτισμού, φέρεται να εγκατέστησε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης μήκους περίπου 1.600 μ., το οποίο, παρότι πληρώθηκε με τα χρήματα των δημοτών, ως αποκλειστικό σκοπό φαίνεται ότι είχε την δυνατότητα ηλεκτροδότησης του οικοπέδου της συζύγου του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η εγκατάσταση του δικτύου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 30 Δεκεμβρίου 2010 και συγκεκριμένα μία ημέρα πριν ο Δήμος Παραβόλας συνενωθεί -σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης- με τον Δήμο Αγρινίου, καταβλήθηκαν στη ΔΕΗ Αγρινίου 34.594 ευρώ ως πληρωμή για «την επέκταση του Δημοτικού Φωτισμού στο Δ.Δ. Παραβόλας (οικισμός Τσουκαλάδες)».

Η πληρωμή έγινε με την έγκριση της δημαρχιακής επιτροπής που συνεδριάζει υπό την προεδρία και συμμετοχή του δημάρχου.

Το έργο εκτελέστηκε από τη ΔΕΗ εντός του πρώτου τετραμήνου του 2011 και είχε ως αντικείμενο την εγκατάσταση δικτύου υψηλής τάσης μήκους 1.600 περίπου μέτρων, με έναν μετασχηματιστή και τοποθέτηση ενός φωτιστικού Φ.Ο.Π. (Φωτισμός Οδών και Πλατειών) στο τέρμα του δικτύου. Παράλληλα, σε όλο το μήκος του δικτύου τοποθετήθηκαν 18 στύλοι της ΔΕΗ.

Οικισμός φάντασμα

Όπως καταγγέλλεται όμως, η επέκταση του δικτύου δεν ήταν προς όφελος των κατοίκων, καθώς σε όλη τη διαδρομή της εγκατάστασης δεν υπάρχει κανένας οικισμός και πολύ περισσότερο οικισμός με την ονομασία Τσουκαλάδες.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τα παρακάτω έγγραφα

Αντίθετα, σύμφωνα με τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, το δίκτυο έχει αφετηρία την περιοχή Βρωμόβρυση και καταλήγει σε ένα οικόπεδο 183 στρεμμάτων το οποίο ανήκει στην οικογένεια του κ. Καπέρδα και συγκεκριμένα στη σύζυγό του, η οποία το αγόρασε το 2002.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα όσα ανέφερε στο zougla.gr ένας κάτοικος της περιοχής ονόματι Σεραφείμ Χονδρός.

Ο κ. Χονδρός κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ως μοναδικό σκοπό να ανεβάσει την αξία του οικοπέδου που ανήκει στην οικογένεια του πρώην δημάρχου, καθώς με αυτό δημιουργήθηκαν υποδομές για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε το σχετικό σχεδιάγραμμα

Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Καπέρδα, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης