Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκονται οι έμποροι της περιοχής μας, οι οποίοι εκτιμούν ότι η κίνηση της φετινής εκπτωτικής περιόδου θα κλείσει με πτώση της τάξης του 20% στο σύνολό της, ενώ την ίδια στιγμή η ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ, αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, υπογραμμίζει ότι «η αγορά δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα αναμέναμε λόγω των εκπτώσεων. Τα πράγματα είναι δύσκολα, διότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά». Το γεγονός που, όπως εκτιμά ο ίδιος, επηρέασε πάρα πολύ τις εκπτώσεις, είναι η ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ, που συνέπεσε με μια καίρια στιγμή για τους εμπόρους απανταχού της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο γεγονός λειτούργησε ανασταλτικά για τους καταναλωτές, περιορίζοντας σημαντικά το ενδιαφέρον τους για συμφέρουσες αγορές στη διάρκεια των εκπτώσεων. «Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο, διότι οι έμποροι πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες, έρχονται αντιμέτωποι και με την απειλή του ΟΑΕΕ για κατασχέσεις, λόγω οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα» όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσέλιος, για να προσθέσει ότι οι έμποροι καλούνται επιπλέον να καταβάλουν φορολογία 26% φέτος, που είναι η υψηλότερη φορολογία, και επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ.

Κοινή θέση των εμπόρων είναι ότι ο συγκεκριμένος κλάδος πλήττεται από παντού, δεν υπάρχει καμία κρατική βοήθεια για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι έμποροι να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως επισημαίνει, παράλληλα, στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γενικότερα, βρίσκονται στο στόχαστρο του Υπουργείου, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά δεινά, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να έχουν ρευστό για να εφοδιάσουν τα καταστήματά τους, ενόψει της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, συνέπεια των προαναφερθέντων, καθώς δεν εισρέουν χρήματα στα ταμεία τους, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται κατακόρυφα οι υποχρεώσεις τους.

Βασικό ζητούμενο είναι, τέλος η συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να οδηγηθούν στην εμπορική αγορά της πόλης οι τουρίστες που παραμένουν συνειδητά στο Βόλο, διότι «έστω κι αν καθίσουν σε μια καφετέρια, τα χρήματα τους επιστρέφουν στην πόλη» καταλήγει ο κ. Τσέλιος.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης