Τα διαφημιστικά πακέτα, που απολάμβαναν τα έντυπα και οι ηλεκτρονικές σελίδες του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, με τον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη να καλεί σε απολογία 11 μέλη των επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank και 1 πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ. 

Η βασική δικογραφία, η οποία αφορά 2 δημοσιογράφους που είχαν συλληφθεί μαζί με τον εκδότη, βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθούν ή όχι τελικά σε δίκη, μετά την παύση της ποινικής δίωξης λόγω θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα των διαφημιστικών δαπανών έχει ήδη δώσει απολογία το πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να απολογηθούν τα τραπεζικά στελέχη.

Η κατηγορία της απιστίας, που αποδίδεται στους δώδεκα κατηγορούμενους, αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, για ποσά που κρίνονται «δυσανάλογα υψηλά» σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη πριν περίπου ενάμιση χρόνο όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι, εναντίον των οποίων είχε είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία.

Η υπόθεση αρχικά είχε ανατεθεί σε τακτικό Ανακριτή, ο οποίος ωστόσο, βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα. Έτσι ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ακολούθως λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης