Τα μαθήματα… ρατσισμού αλλά και τα σεξιστικά σχόλια, κατά τη διάρκεια της παράδοσης, οδήγησαν σε προσωρινή αργία καθηγητή από Λύκειο του Αιγαίου ο οποίος με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητεί την ακύρωσης της πειθαρχικής ποινής του γιατί χάνει μεγάλο μέρος του μισθού του.

Πρόκειται για μαθηματικό ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε, το μεγαλύτερο μέρος του μαθήματος αφιέρωνε σε σεξιστικά σχόλια και πειράγματα στις μαθήτριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια» είπε σε μαθήτρια προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ-πονγκ, ενώ σε άλλη μαθήτρια φέρεται ότι είπε: «Το σημείο G το ξέρετε;».

Σε μαθήτρια που έδωσε λανθασμένη απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης ο μαθηματικός φέρεται να είπε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώωωωωνουμε (με έμφαση, συνοδευόμενη με ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση», ενώ σε μαθητή ο οποίος ανέφερε ότι έτρωγε φρούτα, τον ρώτησε: «Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;».

Ο εν λόγω καθηγητής φέρεται επίσης πως κορόιδευε μαθητή που φορούσε σιδεράκια ενώ άλλοτε αγνοούσε επιδεικτικά τους αλλοδαπούς μαθητές και άλλοτε μιλούσε απαξιωτικά για αυτούς με φράσεις όπως ι «Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «Αλβανέ εσύ έφερες τις ασκήσεις;», «ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλείες», «έχει καμιά τουρίστρια κάτω γιατί μας τις έχουν πάρει όλες οι Αλβανοί», «μην τρώτε μεγάλα ψάρια γιατί είναι μολυσμένα αφού τρώνε λαθρομετανάστες», κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής ζητεί πλέον να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ως μη νόμιμη, η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε περικόπτεται μεγάλο κομμάτι του μισθό του, δημιουργώντας έτσι προβλήματα επιβίωσης του ίδιου και της οικογένειας του..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης