Σε φιάσκο εξελίχθηκε η νέα δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα με κατηγορουμένους, τον καταζητούμενο Αρτέμη Σώρρα και τον συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού, για το οποίο έχουν ήδη αμετάκλητα αθωωθεί.

Όλα ξεκίνησαν πιθανότατα από …γκάφα της Δικαιοσύνης η οποία παρέπεμψε εκ νέου στο ακροατήριο τον Αρτέμη Σώρρα και το στενό συνεργάτη του παρά την αμετάκλητη αθώωσή τους, αναβιώνοντας δηλ. μία υπόθεση που οριστικά έχει κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη αυτή προσδιορίστηκε μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στην αθωωτική απόφαση την οποία κράδαινε από το 2013 ο άφαντος πλέον Αρτέμης Σώρρας για να πείσει πως είναι μεγιστάνας του πλούτου, αφού στο σκεπτικό της δεχόταν ότι ενδεχομένως είναι διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως η αναίρεση αφορούσε μόνο το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που επέτρεπε να θριαμβολογεί ο Αρτέμης Σώρρας και όχι το ίδιο το αδίκημα το οποίο άλλωστε είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και έχει παρέλθει η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου έτσι ώστε να αλλάξει η ποινική πορεία της υπόθεσης.

Φαίνεται ωστόσο πως μάλλον κατά λάθος, η δικογραφία αυτή πήρε το δρόμο για το ακροατήριο αν και δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να κριθεί ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα αυτής της… αβλεψίας ήταν οι πανηγυρισμοί από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Σώρρα οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του φωνάζοντας «εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει».

Όσοι είχαν καταφέρει μάλιστα να μπουν στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα επευφημώντας το δικαστή και τον εισαγγελέα, φωνάζοντας «άξιοι». Στη συνέχεια οι εντός αλλά και εκτός αιθούσης, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία εντός των δικαστηρίων και άρχισαν να απαγγέλλουν τον όρκο στην Ένωση του Σώρρα και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Εκείνος ωστόσο που έλαμψε και πάλι δια της απουσίας του ήταν ο Αρτέμης Σώρρας. Απών ήταν όμως και ο συνεργάτης του που δεν εκπροσωπήθηκε ούτε από δικηγόρο.

Ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα υπέβαλε μια σειρά από ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και ο συνήγορο να υποβάλει μήνυση σε βάρος του …εισαγγελέα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα χαρακτήρισε, μιλώντας στο δικαστήριο, « κατάχρηση εξουσίας» την δίωξη ενός αθώου για δεύτερη φορά, ενώ ως προς την αναίρεση του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι αποτελεί κατάργηση της έννοιας δικαίου καθώς η τότε πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί από την Ολομέλεια που έκρινε την υπόθεση γιατί στη συνέχεια ανέλαβε θέση συμβούλου στο πρωθυπουργικό γραφείο ενώ ο κ. Σώρρας είχε ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού.

Μετά από πολύωρη διακοπή ανέβηκε στην έδρα άλλος εισαγγελέας ο οποίος πρότεινε να κηρυχθεί απαράδεκτη η διαδικασία:

«Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησης τους αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους.»

Τελικά το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας απαράδεκτη τη συζήτηση και παραπέμποντας τη δικογραφία στην Εισαγγελία για τα νόμιμα….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης