Επίσκεψη στα Ιωάννινα θα πραγματοποιήσει στις 2 και 3 Απριλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από μια αποστολή περίπου 30 ατόμων, που θα αποτελείται από εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού (ξενοδόχους, τουριστικά γραφεία, ΔΕΘ – HELEXPO, Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, υπαλλήλους του τμήματος Τουρισμού και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα).

Σκοπός της αποστολής είναι η συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, με θέμα την ανάπτυξη και τη διασύνδεση των δύο πόλεων, ενώ η όλη προσπάθεια θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ζητήσει την κατάργηση της συμμετοχής του από το «Δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο» και το Δίκτυο Πόλεων «Πόλεις για Ποδηλάτες» καθώς για το μεν πρώτο από το 2005 οι υπηρεσίες δεν έχουν ενημερωθεί για κανέναν προγραμματισμό του εν λόγω δικτύου, ενώ για το δεύτερο δεν τους έχει κοινοποιηθεί ποτέ κάποιο σχετικό υλικό και θεωρείται ανενεργή η δράση του.

Ο κ. Μπουτάρης θα μεταβεί το διήμερο 14 και 15 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστεί ως κύριος ομιλητής στην εκδήλωση «Food for Diplomacy» του Πανεπιστημίου Kadir Has (Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας).

Επιπλέον, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας TURSAB για θέματα τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης