Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Νέα Πέραμο, τη Μαγούλα και τη Μάνδρα Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Σε «ποτάμι» έχει μετατραπεί η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 07.00 το πρωί, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Λασπο-θάλασσα έχει κατακλύσει και αρκετούς δρόμους στη Μάνδρα Αττικής, παρασύροντας τουλάχιστον 20 οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις περιοχές αυτές, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είπε ότι η Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμό οδηγών και απάντληση υδάτων.

Αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στη λάσπη και σωλήνες έχουν σπάσει. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Παλιά Εθνική Οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στη Νέα Εθνική Οδό η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33ο μέχρι το 34ο χλμ. η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης