Σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα βρίσκεται μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Στην απολογία του που διήρκεσε επί πέντε ώρες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα, παίρνοντας πίσω όσα είχε αρχικά καθώς παραδέχτηκε πως το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό ήταν δικό του και όχι του θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο αθλητής και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ κρίθηκε ελεύθερος με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο προπονητής του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν από το πρωί οι γονείς και ο αδελφός του, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αθλητή.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε σχετικά:« Είμαστε απολυτά ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονικης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή».

Ο θύτης εξέφρασε τη λύπη του για αυτό που συνέβη. Το καλύτερο μνημόσυνο ήταν ότι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινέστατος στην απολογία του. Και αυτή να είναι η συγγνώμη του. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε αντιδικία σφοδρή μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς. Ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξερχόμενος μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου τη Δικαιοσύνη και εσάς για τα καλά σας λόγια. Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ σε κανένα άνθρωπο αυτό που έγινε».

«Αν δεν έρθεις να καταθέσεις στο δικαστήριο ότι τα είχες με τη γυναίκα μου όταν ήμασταν παντρεμένοι θα σκοτώσω τη μάνα σου και τον αδελφό σου. Εσύ είσαι άχρηστος. Εσένα δε σε λογαριάζω.”. Αυτά ήταν τα λόγια του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου που «όπλισαν» το χέρι του 39χρονου παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Βασίλη Τσαγκάρη για να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη δολοφόνος. Έτσι, τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος απολογούμενος.

 «Το θύμα μου επιτέθηκε πρώτος. Είχε βίαιο τρόπο συμπεριφοράς. Φοβήθηκα και άρπαξα ένα όπλο που είχα παράνομα για να προστατευτώ εάν γινόταν ληστεία στο πρακτορείο. Το θύμα μου έπιασε το χέρι και τότε πυροβόλησα για πρώτη φορά. Ο ξενοδόχος μου είπε “τι κανείς; με σκότωσες”. Τότε πυροβόλησα ξανά» είπε.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης υποστήριξε, πως το θύμα τον προκάλεσε όταν του ζήτησε να καταθέσει πως η πρώην σύζυγός του ήταν άπιστη. Το μοιραίο πρόσωπο στο έγκλημα, η πρώην σύζυγος του θύματος στην κατάθεσή της πάντως υπογράμμισε πως ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε το φονικό καθώς οι δύο άνδρες δεν είχαν μεταξύ τους κάποια διένεξη. Η ίδια πάντως δηλώνει πως αγαπά ακόμη και σήμερα το 47χρονο ξενοδόχο που δολοφονήθηκε.




Διαβάστε επίσης:
 Μοσχάτο: Νεκρός σε πρακτορείο ΟΠΑΠ – Παραολυμπιονίκης ο δράστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης